NOWHERE MAN

Waarom zou je altijd zelf iets moeten bedenken? Soms komt ook zomaar iets aanwaaien. Of is dat nu juist inspiratie? Dat je een paar CD’tjes hebt gekocht van de Beatles, u weet wel, die nieuwe uitgave van wat ooit op stuk voor stuk prachtig uitziende lp’s is geperst. Oude wijn in nieuwe zakken, maar dat klinkt nu eenmaal niet zo positief. En dat ben ik wel over deze muziek. Van vroeger.

Dat je Rubber Soul draait, en dat je dan – toevallig, wat denkt u zelf? – vlak voor de Van Brienenoordbrug rijdt in je geboortestad Rotterdam. Als je naar links kijkt zie je de lichtmasten van de Kuip. Ja, ik kwam dus uit Valkenswaard gereden. En dat dan, precies dan, op dat moment, “In My Life” begint, van John Lennon. Waarin hij het heeft over zijn jongensjaren in Liverpool.

There are places I remember, all my life, though some have changed. Some forever not for better, some have gone and some remain. All these places have their moments, with lovers and friends, I still can recall. Some are dead and some are living, in my life, I’ve loved them all.

But of all these friends and lovers, there is no one compares with you. And these memories lose their meaning, when I think of love as something new. Though I know I’ll never lose affection, for people and things that went before, I know I’ll often stop and think about them, in my life I love you more.

Maar, want dit is wel heel persoonlijk, wat ook een heel goed nummer is, is dit:

He’s a real nowhere man, sitting in his nowhere land, making all his nowhere plans for nobody. Doesn’t have a point of view, knows not where he’s going to, isn’t he a bit like you and me? Nowhere man please listen, you don’t know what you’re missing, nowhere man, the world is at your command. He’s as blind as he can be, just sees what he wants to see, nowhere man, can you see me at all.

Nowhere man don’t worry, take your time, don’t hurry, leave it all, till somebody else, lends you a hand Ah, la, la, la, la Doesn’t have a point of view, knows not where he’s going to, isn’t he a bit like you and me? Nowhere man please listen, you don’t know what you’re missing, nowhere man, the world is at your command Ah, la, la, la, la He’s a real nowhere man, sitting in his nowhere land, making all his nowhere plans for nobody. Making all his nowhere plans for nobody, making all his nowhere plans for nobody.

 

Nowhere Man, dus. En dat is iets wat ik u wil meegeven voor 2010, zorg dat u zich niet aangesproken hoeft te voelen door deze songtekst. Formuleer een doel, privé en zakelijk. Stuur ergens op af. Want als je niet weet waar je naar toe rijdt, mis je iedere afslag. U jakkert alleen maar rechtdoor, snel snel snel, en misschien – nee, zeker – de verkeerde kant op. Als je niet nadenkt. Want dat is nog een derde titel op dat prachtige album: Think For Yourself. Die songtekst kunt u zelf wel invullen…

Qua lyrics een meer dan speciaal Beatles-album.

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.