“TANDARTS” GUUSJE TER HORST

Bij het starten van deze weblog, wilde ik mij absoluut niet vereenzelvigen met al die mensen die maar van alles op het internet zetten. De foto’s van de kinderen, dat ze de boodschappen vandaag bij Albert Heijn hebben gedaan en dat hun kleinzoon gisteren voor de eerste keer de auto heeft gewassen. Nee, daar wil ik niet tussenstaan.

In principe ben ik terughoudend.

Aan de andere kant heb ik in augustus 2009 welbewust gekozen voor een “blog”. In plaats van een “gewone” site. Daar heb ik zo mijn redenen voor, die u – als u dit volgt of gaat volgen – vanzelf wel duidelijk zullen worden. En anders vraagt u het mij gewoon, op de man af. Want daar houd ik wel van…

Dus dan moet en wil je toch ook gewoon een beetje gaan bloggen. In dit geval tenminste eenmaal per week, anders schiet je je doel voorbij. Vind ik. Dus een soort “Blog Van De Week”, naar analogie van De Vacature Van De Week op mijn zakelijke website No Nonsense Consultancy. Bovendien merk ik, dat deze blogs in aantallen niet onaardig worden gelezen. Ik trek zowaar al de nodige bezoekers. Die wil je ook niet in de kou laten staan, met af en toe eens een stukje, te hooi en te gras. Continuïteit en betrouwbaarheid, zijn dat nou geen waardevolle normen? Die houd ik zakelijk overeind, dus ook op deze wat meer persoonlijk getinte site.

Nou vooruit dan maar. Dan heb ik meteen weer een mooi, nou ja “mooi”?, onderwerp. Het Kabinet. Kortgeleden kreeg de minister-met-de-hoed, Ronald Plasterk die iets op onderwijs zou moeten doen, er in de NRC fors van langs. Wat heet, hij is bij de enkels afgebroken. En terecht.

Dezer dagen zijn alle mogelijke raden, commissies en wat dies meer zij in ambtelijke sferen, over André Rouvoet, die iets met families en kinderen en zo zou moeten doen, heengevallen. En terecht. Hij doet namelijk niks. Incompetent tot in het merg.

En kort daarvoor viel Guusje weer eens door de mand. En terecht. Wie? Ja, Guusje ter Horst, die iets van binnenlandse zaken zou moeten gaan maken. Bekijk haar cv op regering.nl en huiver. Alweer zo’n vergadertijger, -panter in dit geval, die nog nooit een bedrijf van binnen heeft gezien. Hoezo, midden in de maatschappij? En als psycholoog afgestudeerd in ‘Informeren en saneren: het stimuleren van de vraag naar tandheelkundige hulp’. Zou het daarom zijn dat zij twee broodjes haring bij u en bij mij, naïeve, maar hondstrouwe belastingbetalers, declareert? EUR 4,50. Wat dat alleen al aan administratiekosten teweegbrengt.

  1. Hoe durft ze,
  2. hoe kom je er überhaupt op en
  3. wat wordt nou eigenlijk bedoeld met “niveau”?

Hier vallen de gaten toch van in je kiezen?

Ik ben geen fan van Geert Wilders, maar wat heeft hij gelijk als hij roept dat we nu “het slechtste kabinet ooit” hebben. Dus Geert, ga jij dan maar op het pluche zitten, want slechter dan nu kan het echt niet meer. Dan gaat het over begrippen als “maatschappij”, “streetwise”, “empathie” en “actie”.

Guusje eet haring
Let vooral op het gebit. Zou Guusje hier dan wél verstand van hebben?

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.