WAT DELL EN ANDEREN MISSEN

Onlangs heeft Milia op deze plaats al eens een dagje op kantoor opgeschreven, A day in the life of… Ik weet niet wat er in dit land allemaal aan de hand is – of misschien juist wel  😦 – , maar wie wil er nog iets verkopen? Wie heeft er nog een advies in huis? Is er nog iemand die het begrip “dienstbaarheid” (h)erkent? Lees en huiver.

Na vijf jaar vervang ik doorgaans de volledige hardware, en waar nodig ook de bijbehorende software binnen mijn netwerk(je), oftewel mijn LAN. Investeren, meegaan met je tijd, gebruik maken van de nieuwste technieken. Daar heb ik wel wat mee. Handiger werken en vooral: sneller werken. Mijn huisleverancier is Dell. Die hebben telefoonnummers en zelfs invulformulieren op hun site, om je op die manier behulpzaam te kunnen zijn bij je keuzes. Dik voor elkaar zou je zeggen, maar als er niet wordt opgenomen, of je staat tot Sint Juttemis, dat valt dit jaar na de kerst, in de wacht, dan schiet dat natuurlijk niet op. Zeker niet als er tot driemaal toe ook geen antwoord komt op het invullen en doorsturen van een webformulier via www.dell.nl.

Vergeefse moeite. Dell wás dus mijn huisleverancier. Want al moet ik stoppen met mijn activiteiten, ik koop nog geen muis meer van deze Michael. Ik laat mijn laptop, de server of de switch liever nog in rook opgaan. En dan is het over, en uit. So be it. Want hoe gemakkelijk, of, beter nog, hoe leuk en interessant wordt het je gemaakt als je eens wat nodig hebt van een ander? Wie wil nog iets? Wie kan nog wat?

Dan maar even gebeld met Inmac, dat mij net die dag toevallig een dikke catalogus had bezorgd. Want er zijn er echt wel meer, hoor. (Denk je dat?) Daar stond een dikke server van Acer in, met fantastische specs tegen een al even fantastische prijs. Maar ik wist niet hoe het zat met bepaalde software die er al dan niet op zou moeten gaan draaien. Bellen staat vrij, op iedere pagina een vet gedrukt nummer. U kent dat wel. Maar dan krijg je iemand aan de lijn – hé, er wordt opgenomen na vijf keer overgaan, dat is tenminste al iets – maar de dame aan de andere kant werd in dit geval absoluut niet gehinderd door enige kennis. Gênant. Maar, lieverd, trek het maar even na en dan hoor ik het morgen wel. U raadt het al. Ze had a: geen antwoord op mijn vragen en wist mij b: doodleuk te vertellen dat die server er niet meer is, maar wel nog besteld kan worden. Alleen, dan kost-ie 500 Euro meer. Zomaar, hetzelfde apparaat. Bent u er nog?

Nou, dan maar naar een locale leverancier, eveneens met een grote naam. “Zorgeloos genieten”, zeggen ze op hun site. Kijk, dat is precies wat ik wil. Dus dan is er toch zoiets als een begin. En voor “zakelijk” hebben ze zelfs een speciale organisatie opgericht. “Zorgeloos werken”, is hier de pay-off. Dáár moet ik dus naar toe, en bij vragen kun je gerust bellen, zeggen ze. Maar dan…

Alweer een lieverd, die mij binnen een minuut zeer beslist doorverwijst naar die andere site, waar ik net vandaan kwam. Want “DAAR WORDEN DE CONSUMENTEN TE WOORD GESTAAN!”, zegt ze oh zo vriendelijk. Maar ik ben helemaal geen consument, ik wil een zware server hebben, met software, werkstations, een laptop… zo probeer ik nog. Ze reageert, dit keer furieus: WAT IS DAN UW KLANTNUMMER! Ja, zover was ik nog niet, ik wil juist kijken of ik klant wil worden…, zo probeer ik nog even in mijn naïveteit. Dit werkt dus ook al niet. We hangen op.

Mijn ICT-project staat voor begin volgend jaar. Dit is puur (even?) oriënteren. Ik zal straks nog wel laten weten hoe het is afgelopen. Maar als de mail niet meer wordt beantwoord, of er verschijnen geen blogs meer op deze plek, dan bent ú alvast geïnformeerd. Ondertussen krijgt u van mij de moraal: je kunt aan marketing doen wat je wilt (Dell), je kunt de prachtigste sites van de wereld in de lucht hebben en/of een nu nog klinkende naam, of je kunt je zogenaamd specialiseren (‘om je klanten nóg beter van dienst te zijn’, sic…), als je niet de juiste mensen kunt opstellen, dan gaat het toch heel snel bergafwaarts. Wat zegt MarketWatch hiervan? Als product van de Wall Street Journal toch een bron van serieuze informatie:

Nov. 19, 2009: “Mr. Wu said ‘that evidence of Dell’s market-share loss remains troubling. One lingering concern we have is Dell growing slower than its peers, meaning continued share losses. Its installed base continues to shrink and it remains to be seen if Dell can win back customers lost to competitors.’

Dell has also seen its position among the world’s top PC makers decline. According to technology-research company Gartner Inc., during the third quarter, Dell dropped to third place among worldwide PC companies, behind Hewlett-Packard Co. and Taiwan’s Acer. Dell had shipments of 10.3 million units, a 6.7% decline from a year ago.”

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.