DRIE BURGEMEESTERS IPV DRIE BARITONS

Langzamerhand word ik een beetje misselijk van de persoonsverheerlijking van Job Cohen. De man hoeft alleen maar te worden genomineerd, en een bepaald – en opmerkelijk groot – deel van de natie veert op. Nog niets gezegd, nog geen agenda, nog nooit democratisch gekozen. Die arme Nederlanders wanen zich in de States, en proberen op genante wijze iets na te bootsen. Gelukkig trapt Cohen daar zelf niet in, zo heb ik begrepen, en dat is al iets.

Wat een doorslaggevend bewijs dat poppetjes in de politiek belangrijker zijn dan programma’s. It’s all about personality. Dus, VVD, hoe moet dat nou met Mark Rutte? En de SP is met de Boxmeerse Prins Carnaval Emile Roemer natuurlijk ook gezien. Jan Peter Balkenende kan maar beter de verhuiswagen laten voorrijden bij het Torentje, zo vindt bijna heel Nederland. Alleen al het naakte feit als hij daar aan voorbij blijft gaan, zou een stoot onder de gordel van de democratie zijn. Gerd Leers wordt genoemd als opvolger. Leuk/goede keus. Laat de VVD dan als haar kandidaat-MP Ivo Opstelten naar voren schuiven, dan hebben we wat te kiezen. Bestuurders pur sang, alledrie met een hoge moraliteit, integer. Ervaring, het volk weet met dat soort persoonlijkheden op wie ze stemmen en waarvoor ze kiezen. De clash van de burgemeesters. Ik begin nu al te likkebaarden. 

Terug naar Cohen. Ik heb niets tegen de man, hoor, maar of hij de Leider is die Nederland gaat redden?? Eigenlijk geloof ik daar niets van. Naïviteit is niet wat we nodig hebben. En goed vertrouwen is al te vaak beschaamd. Want stond begin van dit jaar al niet in Elsevier het volgende te lezen:

“De Amsterdamse korpschef Bernard Welten toonde zich vanmorgen in zijn nieuwjaarstoespraak bezorgd over de groei van met name overvallen en inbraken. De korpschef kondigde een speciale taskforce tegen overvallen aan. Hij verwacht een druk jaar. Elsevier brengt elk jaar een lijst met alle moorden in Nederland uit. In 2009 was er een schokkende toename te zien. Vergeleken met 2008 werden het afgelopen jaar in de regio Amsterdam-Amstelland 11 procent meer overvallen gepleegd (van 492 naar 545) en 14,4 procent meer woninginbraken (van 5.437 naar 6.220). Het aantal moorden steeg van zeventien naar 31 slachtoffers. Zorgwekkend noemde hij ook de stijging met 23 procent van de aangiften wegens fraude en oplichting. De toename van overvallen, waarvan 134 op mensen thuis, noemde Welten onacceptabel.”

Ik heb überhaupt geen bezwaar tegen de kandidaatstelling van Job Cohen, maar “get real”. Hou nou eens op met dat afgezaagde ‘de boel bij elkaar houden’ en kijk naar, cq analyseer de cijfers, de resultaten, de performance. Dat is scoren voor open doel voor Geert Wilders.

Met 'de boel bij elkaar houden' red je het dus niet, zo blijkt uit de feiten

Een reactie op “DRIE BURGEMEESTERS IPV DRIE BARITONS

  1. Ivo Opstelten heeft het naar buiten toe meer dan goed gedaan, lag echter niet geweldig in het Stadhuis, wel bij de burgers en miste wat managementvaardigheden
    Als je echt kaliber erbij wil hebben moet aan dit rijtje Alexander Rinnooy Kan worden toegevoegd, daar schiet Nederland drie jaar mee op.

    Like

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.