DE BOTTE BIJL

Wat is het toch fijn dat er nog mensen zijn die je echt willen en kunnen helpen. Die niet uitsluitend uit zijn op winstbejag, maar die voortdurend stilstaan bij alle belangen. Van alle betrokkenen. In mijn geval vertaalt zich dat dus in wikken en wegen richting zowel de opdrachtgever als de kandidaat. Grote belangen, inderdaad. Je kunt carrières maken en breken, zo goed als dat je in dit werk voor bedrijven het verschil kunt maken tussen winst en verlies. Tenminste deels.

Maar soms, nee: steeds vaker wordt dat onderschat. Door allerlei aanbieders van cv’s, die maar schuiven, mailen en doorsturen. Ik neem hen amper wat kwalijk, want de markt vraagt daar kennelijk om. Maar die zogenaamde managers, die roep ik wel ter verantwoording. Zij die maar wat in de rondte bellen op zoek naar cv’s. Of die het internet afstruinen om dezelfde reden.

Opereert u uzelf ook, gewoon met een scherp mes, of misschien wel met de botte bijl als die toevallig voor het grijpen ligt, aan uw been? Of zoekt u de beste specialist, iemand met veel ervaring en een betrouwbaar trackrecord? Van wie u weet dat-ie het kan?

Dat is natuurlijk een retorische vraag. Vragen naar de bekende weg. Natuurlijk zoekt u het beste voor uzelf. Terecht. Maar doet u dat dan niet voor uw bedrijf? Dan is die “botte bijl” zeker goed genoeg? Oftewel: een stapeltje cv’s. Zorg dat u dat niet overkomt. Laat dat levensbelangrijke selectieproces niet over aan de middelmaat, intern noch extern. Gebruik een vlijmscherp fileermes, in het belang van alles en iedereen. Bijkomend voordeel: u voorkomt ontstekingen :-).

Ik adviseer u de specialist met de meeste kennis en het beste gereedschap. Altijd beter dan een gokje wagen, ook als het nieuwe medewerkers betreft...

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.