SUPERTELEVISIE

Weer een kritische blog? Bijvoorbeeld over Den Haag, waar Job Cohen tot mijn stomme verbazing de wereldtitel draaikonterij van zijn voorganger Woutertje Bos in de wacht probeert te slepen. Of mijn voorspelling dat het komende kabinet binnen twee jaar na de “bordesscene” door maatschappelijke onrust op de knieën wordt gedwongen. Nee, ik wil eens iets bloggen dat hartstikke positief is. Geen gezeik dit keer.

____________________

Het prachtige televisieprogramma “Zomergasten”, met een eveneens prachtige presentator in de persoon van Jelle Brandt Corstius. Genieten, van hem en van zijn gasten. Zoals zondag jl. Maarten ’t Hart. Adembenemend interessant. Zaterdagmiddag is om 13.10 uur de herhaling, want als u deze uitzending niet heeft gezien dan heeft u absoluut iets gemist.

Mensen die iets vinden en dat ook kunnen onderbouwen en uitleggen, mensen die nadenken, mensen die kunnen en die willen luisteren. Het is allemaal zo schaars, ook op de televisie. Op de zondagavond bij de VPRO wordt dat de komende weken ruimhartig goedgemaakt, want gelukkig volgen er dit seizoen nog vier uitzendingen van dit programma. Kost niets, en toch zo onderscheidend onderhoudend. Dat kan dus, het hoeft allemaal niet uit het dak te gaan qua produktiekosten.

Al jaren zijn dit zomerse televisie-avonden waar ik voor thuisblijf. Geen ontvangst van bezoek, noch op visite (brr…). In alle rust kijken, luisteren en volgen. De zondagavond om een week naar uit te kijken. Heerlijk!

Samen met Maarten 't Hart teruggaan naar het waarom, hoezo en waardoor. Biologie, geschiedenis, literatuur en toekomst in een drie uur durende samenvatting van bevindingen en ervaringen. Geweldig.

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.