AMY WINEHOUSE

Amy Winehouse, fantastische zangeres met een prachtige performance. Maar ook met een vreselijk groot drank- en drugsprobleem, en waarschijnlijk nog veel meer zorgen.

Als pillen niet meer helpen, en je management ook te zwak is. (Photo by Ppina Messina on Unsplash)

Hoe kun je als management zo’n vrouw laten optreden? Michael Jackson was ook niet in orde, over een paar dagen precies twee jaar geleden toen er de nodige optredens op stapel stonden. Het juridische proces daarover, met alle claims van dien, zal nog wel lopen.

Ik vind deze videootjes feitelijk schokkend, om een aantal redenen. De eerste clip staat hier vanwege het feit dat het publiek in Belgrado, zo’n 20.000 man sterk, de teksten beter kent dan Amy zelf. En de tweede vanwege de opmerkelijke HD-kwaliteit. De maker ervan belooft meer op zijn site te publiceren – natuurlijk, zo gaan die dingen – maar hier heeft u alvast een voorproefje.

Trouwens, ondanks alles is de band super. Kijk ook eens naar de bewegingen van die man, voor de kijkers rechts naast haar. Aan de begeleidingsgroep op het podium lag deze afgang dus zeker niet. De overige begeleiders, die achter het bureau, verdienen daarentegen een miljoenenafstraffing.

UPDATES 21-6-2011 en 18-12-2018: Ik had hier in de loop der tijd drie (!) verschillende, maar ook zo typerende YouTube-filmpjes geplakt, maar die zijn successievelijk geblokkeerd. Ik verwacht dat links en rechts op internet nog wel een paar clips en foto’s uit Servië te vinden zullen zijn, maar dat is hier en nu niet mijn taak. Daarom maar even een “gewone” clip van Amy. Die fantastische band lever ik dan maar in…

Trouwens, de meeste filmpjes van Amy Winehouse op YouTube hebben als songtitel: “Rehab”, maar dat vond ik eigenlijk te pijnlijk in dit verband 😦 .

 

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.