DE ‘MANAGER’ VAN WESLEY VERHOEK

Eigenlijk wilde ik hier iets gaan schrijven over de Holland America Line, waarmee dit jaar onze vakantie is begonnen. En dan minder over de vakantie, maar vooral de professionaliteit en de visie, waarmee deze maatschappij – die zoals zovele andere vaderlandse kroonjuwelen allang niet meer “Hollands” is – zijn gasten verwent.

Maar Wesley Verhoek gaat even voor. Gewoon, een voetballer van ADO Den Haag, van nog geen 25 jaar. Hollandse jongen, met een goeie kop. En ook nog met gezond verstand en met een gevoel. Iemand die naar zichzelf luistert, in plaats van naar die lulhannes van een “manager” wiens naam ik zelfs nog niet wil opzoeken. Die moeite heb ik niet voor hem over. Maar die ik gisteravond wel even in het stukje sport van Nieuwsuur heb gezien. En gehoord. Nou, toen wist ik het wel. Ik heb geen uren nodig om iemand te kunnen inschatten. Soms zijn enkele woorden op een bepaalde vraag, plus de lichaamstaal die daarbij wordt gedemonstreerd, heel bevestigend.

Manager Wesley Verhoek
De manager van Wesley Verhoek, aangenaam kennismaken…

Die man liep dus z’n enorme fee mis, toen Wesley ’s middags alsnog tegen iedere verwachting in besloot om niet naar Nottingham Forest te verkassen. Het voelde niet goed, vertelde de voetballer in alle rust voor de camera die eigenlijk de contractondertekening van deze “droomtransfer” had moeten filmen. En Wesley probeerde dat heel goed uit te leggen. Die intuïtie heb je niet voor niets, Wesley. Klasse!

Meer dan eens laat ik heel bewust de beslissing om verder te gaan in een bepaalde procedure bij de kandidaat, en antwoord ik op de vraag van de kandidaat wat ik er van vind, dat hij – of zij – het mag en moet zeggen. Na een nachtje slapen. Bel me maar, laat maar weten. Bij twijfel absoluut niet inhalen. Op het moment dat zo’n kandidaat bij mij het pand uitloopt en de sleutel in het contactslot van zijn of haar auto steekt, dan is de beslissing al genomen. Ja of nee. Twijfel uitsluiten. Het moet 100% zijn. En bij Wesley Verhoek was dat laatste niet het geval. En dus zei hij nee, staande voor dat prachtige stadion. Geweldig! Die jongen komt er wel. Dat soort mensen hebben we nodig. En zeker onder de broodvoetballers, die doorgaans niet veel verder komen dan het brabbelen van geluidjes in de sfeer van “Zuur”, of “Seker weten”.

Wesley Verhoek stond daar verstandige taal te spreken, fatsoenlijk Nederlands, nota bene tot verbijstering van de verslaggever die het ook al niet begreep. Maar steeds minder mensen verstaan de kunst van het luisteren.

Maar goed, die zogenaamde “manager” van hem. Die zei gevraagd naar het hoezo en waarom voor de Nederlandse televisie, prime time, “dat er een zekeringetje bij Wesley was doorgebrand”. Hij wist het ook niet meer, zei hij, want alles was toch goed geregeld? En dat ook nog zo op het laatste moment? Die vent heeft zelf een goede adviseur nodig, een psycholoog of zo. En heel veel na- en bijscholing. Hoe (zelf) professioneel en verantwoord om te gaan met teleurstellingen? Met in het tweede semester: mensenkennis. En na afronding van zo’n traject, zou ik direct toch zijn licentie intrekken. Want die man deugt niet. Foute boel. Komt nooit meer goed.

Maar Wesley is een verstandige jongen. Dus die zal de volgende keer wel voor een andere adviseur gaan. Iemand die verstand heeft van mensen, in plaats van contracten.

Een reactie op “DE ‘MANAGER’ VAN WESLEY VERHOEK

  1. helemaal mee eens! ik had het ook al op mijn facebook gezet.
    bovendien waarschuwt Vink indirect ook potentiele buitenlandse geinteresseerden in Verhoek. hij zegt gewoon dat ‘andere buitenlandse clubs in de toekomst wel zullen denken dat ze beter niet met Verhoek in zee kunnen gaan’. een manager die zijn eigen voetballer, zijn eigen ‘product’ af valt omdat ie een bonus in rook op ziet gaan: ik zou zeggen: wesley luister nog even naar je gevoel en zet je manager aan de kant!

    Geliked door 1 persoon

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.