FLORINE JULIE AMÉLIE

Zondag. De NRC van een week oud. Niks weggooien. Even na het ontbijt, maar toch is het al “middag”. Mooie najaarszon (nu al) in de tuin. Strijklicht, noem ik dat. Eigenlijk wil ik nog (meer) koffie. Lezen over de Eemshaven, waar honderden Polen, Portugezen, Duitsers, Roemenen, Slowaken en Turken werken. Plus enkele tientallen Nederlanders. We bergen ze op in containers. Het staat er echt. En Marten Simons van 61 jaar, één van de weinige Hollanders daar, wordt aangehaald: “De afgelopen vijftien jaar is alles in de bouw slechter geworden. Hun vakmanschap is onvoldoende, je kunt niet met ze communiceren en ze hebben geen benul van veiligheid. Maar er zijn bijna geen Nederlanders meer in de bouw. Ik zal blij zijn als ik volgend jaar met pensioen kan”.

Plus corruptie en angst in Rusland. Het kwaad van Poetin en Medvedev. Plus knulletjes van 15 en 16 in Afghaanse cellen: “De Talibaan hebben een spel met mij gespeeld” en: “Toen ik besloot te ontsnappen, ging het mis”. Verder lees ik dat “de jeugd” ondervoed is, ondanks “constante bijvoedering met snoep, limonade en koek”. En ‘met het verdwijnen van de natuur, verliezen we onze natuurlijke behoeften’. In de kolommen daarnaast staat, dat politieke partijen meer loopbaankanalen zijn geworden dan broedplaatsen voor nieuwe ideeën. Het zal allemaal wel. Dat wisten we toch allang? Ik wilde hier eigenlijk ook helemaal niet over schrijven.

Nee, ik heb de computer hiervoor aangezet: pagina 39, familieberichten.

Geboren! Finn George Wilson. Olga Elsenga & Noel Wilson. Broertje van Thijmen & Quinten.

Geboren! Floris Paul. Michiel en Irene Vernooij-Beaumont. Thijs en Emilie.

Geboren! Julie Anne. Jasper en Annerieke Weijts-Huiskes. Fiene.

Geboren! Florine Julie Amélie. Dochter van Esmée en Thomas Groen-Jochemsen. Zusje van Lievemijn.

Vandaag trouwen Roderick van den Berg en Carline van Amstel.

Vandaag trouwen: Fabio Bambang Oetomo & Yaël Leonie van Hartingsveldt.

Genoeg, misschien begrijpt u wat ik bedoel. Overigens allemaal mensen uit en in de Randstad, een enkeling in een vreemd land. Prachtig, ik kan ze uittekenen en ze zijn bij mij nu in de tuin. Kleding, eten en drinken, het feestbezoek dat aanbelt. Die auto’s voor de deur.

Voordat ik het vergeet: natuurlijk allemaal van harte gefeliciteerd.

Ton, je had toch nog trek in koffie? Zet die dan!

Alleen met je koffie. Een middagontbijt, strijklicht in een tuin, die plotseling vol met bepaalde mensen kan staan. Erg? Nee hoor, op deze manier juist wel leuk.

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.