DE FILOSOOF HEGEL WIST AL DAT ADRIAANSE ZOU VERTREKKEN

Co Adriaanse weg bij FC Twente. Dat scheelt slechts enkele maanden met mijn voorspelling. Nou ja, voorspelling. Sommige dingen weet je gewoon zeker. De carrière – het beoordelen, analyseren en voorspellen daarvan is toevallig mijn vak – van Co, aardige vent, ik blijf het zeggen, is niet zo’n beste. Jammer. Hij zou een persoonlijke manager moeten hebben, zoals Guus Hiddink. Maar daar zit één van zijn grootste valkuilen: hij is al te zeer een ‘loner’.

Maar dit voor zovelen meest verrassende nieuws van 2012 tot nu toe, heeft me wel op het idee gebracht om eens even deze blog erbij te pakken. En nog twaalf andere, zie hieronder. Aangehaald in chronologische volgorde. Over bijvoorbeeld de carrières van Job Cohen, Martin Jol en Wouter Bos. Plus die van “de gewone man”, die zo vaak denkt dat hij de Dalai Lama is. De sollicitanten die denken dat ze alles kunnen, alles weten, alles mogen en alles kunnen vragen (salaris en zo). Maar dan zonder zelf te leveren. Kijk, dat valt dan weer tegen. Europa in een notendop.

Maar goed, rond de kerst waren Milia en ik enkele dagen in Duitsland. Zo hebben we Bamberg bezocht, het stadje waar de filosoof Hegel zijn belangrijkste werk heeft geschreven. Dat huis heb ik gefotografeerd. U krijgt hier dus een eigen opname. Maar het meest interessante is, waarmee ik meteen maar wil afsluiten, dat hij al vond dat de belangrijkste les die de geschiedenis ons leert, is dat we niets van die geschiedenis leren.

Co, Job, Martin, Woutertje en al die anderen: het ga jullie goed!

14-8-2009    Verloren generatie

31-8-2009    Over het gebruik van LinkedIn

1-9-2009    Hoezo, crisis?

22-9-2009    ’t Schaep met de 5 poten

28-1-2010    Martin Jol

22-3-2010    Begrip voor werkgever

26-3-2010    Job Cohen

30-5-2010    Arbeidsmarkt en economie I

16-11-2010    Wáár zijn we in godsnaam mee bezig?

8-2-2011    Hoe gaat het met je?

17-2-2011    De Derde Wereldoorlog

22-2-2011    Arme, arme Job Cohen

 

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.