DE IMMER VOORTDURENDE VERHALEN OVER WOUTERTJE BOS

Alleen om even mijn gelijk te halen. Woutertje Bos. Ik schrijf hier al sinds 19 november 2009 met een zekere regelmaat, maar altijd actueel, dat die man niet te vertrouwen is. En daarvóór wist ik het ook al. Zo heeft dit verschijnsel in persoon ook enkele pagina’s in mijn boek gekregen: “Menschen sind gesellige Tiere”.

Onbetrouwbaar, ‘een liegebeest’ noemde je dat vroeger als kind op straat, sowieso wereld- en Olympisch kampioen draaikonterij en een vernietiger van carrières. Wat hij met Ella Vogelaar en met Job Cohen heeft gedaan, is op z’n best ‘onfatsoenlijk’ te noemen. Zo zijn er ongetwijfeld meer slachtoffers te benoemen, mensen die hem hebben gevolgd, vertrouwd en geloofd. Dom, dom, dom. Want je ziet, leest en hoort dat het allemaal niet deugt bij dit Woutertje. Steeds maar weer. Dus keer op keer.

Het zijn echt niet alleen maar mijn woorden, het is heus niet alleen maar mijn bescheiden mening. Zo heeft bijvoorbeeld Maurice Lippens van Fortis hem ook al voluit als verrader bestempeld.

Het past allemaal in hetzelfde plaatje. En of dat nu komt omdat dit ventje de straat op gaat met een kinderwagen zonder kind, dat hij als minister zo vaak liep te zeuren dat hij zo hard moest werken en liever een dagje extra vrij zou zijn, door zijn kleding als Kamerlid en later als Excellentie (hoe anders is dat nu, als meneer de consultant), vanwege het feit dat hij – toen Nederland alweer enkele jaren geleden een buitengewoon eervolle en exclusieve uitnodiging kreeg voor een wereldtop, waar de groten der aarde op financieel/economisch en politiek terrein een weekeinde bij elkaar kwamen – zelf als Minister verzaakte en zijn staatssecretaris stuurde of door zijn, ook moreel, verwerpelijke gedrag in de laatste weken van het laatste kabinet-Balkenende (denk aan Afghanistan), ik weet het niet. Er is zoveel rond dit persoontje op te merken en af te keuren. Maar ondertussen voel ik al jarenlang grote, zelfs fysieke haat, ten opzichte van een figuur die ik nog nooit persoonlijk heb ontmoet. Evenwel, als de gelegenheid zich ooit voordoet om dit als mannen met elkaar te bespreken, dan zal ik die zeker niet uit de weg gaan. Ik nodig hem hierbij van harte uit, en zet zelf de koffie op tafel.

Ik moet langzamerhand eerlijk bekennen dat ik inmiddels in therapie ben gegaan, juist vanwege dit Woutertje. Want wáár komen die heftige emoties toch vandaan? Is het omdat ik in hem de meest foute politicus uit mijn tijd herken? Is het juist omdat ik hem dóórheb? Vandaar ook deze blog, om mijn gelijk te halen. Want ik zit wél steeds goed met mijn gedachten, observaties en conclusies. Laten we het rond en eerlijk stellen, los van alle menselijke tragedies die hij heeft veroorzaakt: deze man heeft grote fouten gemaakt. Hele grote fouten, die iedere burger, groot, klein en bejaard in dit land inmiddels al een kleine EUR 2.000,- heeft gekost. En wat is het prima dat hij hier niet mee wegkomt. Jan de Wit: ga als gewaardeerd, betrokken en zeer goed ingevoerd Kamerlid hiermee door, en pel tot op het bot af dat Woutertje Bos juist geen eerlijke en hardwerkende, loyale Hollandse jongen van Jan de Wit is!

Vannacht, ik lag al in bed, moest ik (plotseling?) denken aan een uitspraak van de Utrechtse strafpleiter Theo Hiddema, die iemand met wie hij het niet helemaal eens was (…) op televisie ‘een stuk addergebroed’ noemde. Wat een perfecte omschrijving, wat een feilloze betiteling die precies aangeeft hoe je over iemand kunt denken en wat een mooie afsluiter voor dit moment.

Een mooie metafoor, toch?

 

 

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.