ACTUELE VACATURE: PAUS DIE KAN BINDEN EN BOEIEN

VACATURENUMMER: 69883114

LOCATIE: Rome.

ORGANISATIE: Grote multinational. Thans nog erg ondoorzichtige club, die zich evenwel – langzaam maar zeker – realiseert dat het tijd is voor vernieuwing. Veel hiërarchie en sterk traditioneel. Het organigram is niet in een paar lijnen te schetsen. Dat is niet alleen een bedreiging, maar juist ook een uitdaging.

Door onverwacht vertrek van uw voorganger, liggen er evenzeer plotseling grote mogelijkheden voor innovatie. Dat is ook hard nodig, waarbij wordt verwacht dat u steun zult krijgen van het management. Omdat daarover evenwel nog geen zekerheid bestaat, mag de zwaarte en verantwoordelijkheid van deze sterk leidinggevende rol niet worden onderschat.

De bedrijfscultuur gaat uit van krachtige Support, altijd en overal, die overigens vergelijkbare, maar reguliere, beursgenoteerde ondernemingen niet als vanzelfsprekend wordt toegedicht. Ook daar ligt een fascinerende uitdaging – niet alleen voor u als nieuwe Paus, maar voor de hele organisatie – omdat in het verleden behaalde resultaten toch ook hier geen garantie voor de toekomst bieden. Maar het geloof in een goede afloop is desondanks erg groot. Dat biedt u een basis om op verder te bouwen.

FUNCTIE: U gaat deze hele operatie aansturen. Verantwoording legt u slechts af in discreet overleg met de enig aandeelhouder, die zich op verre afstand bevindt.

Binden en boeien, we haalden het al in de functietitel. Met name dáár zal al uw aandacht naar moeten uitgaan.

  • Verval moet worden omgezet in groei.
  • Omzet en marge staan ernstig onder druk.
  • Ook qua bemensing, op ieder niveau, is er veel werk aan de winkel.

Zoals gezegd is het geloof (bijna blind) aanwezig dat aan deze sterk negatieve ontwikkeling een positieve, beloftevolle wending kan worden gegeven. Dat is een belangrijke focus. Feit is dat er een groot marktpotentieel aanwezig is, met name in groeimarkten als Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Het is volledig aan u om die kansen te verzilveren. Dat maakt deze zeer zelfstandige job extra zwaar.

PROFIEL: Academisch niveau, met de nodige applicaties op terreinen als ICT, psychologie, sociologie en geografie. U moet immers weten waar u moet zijn. En welke boodschap u moet verkondigen. C’est le ton qui fait la musique. Geldt dus speciaal ook voor u. Er is in die zin weinig begeleiding, alle ogen zullen op u zijn gericht. Mondiale activiteiten, die vanuit de persoon handen en voeten moeten krijgen.

Veel “achterstallig onderhoud”. In combinatie met een markt die grotendeels teleurgesteld is in de vertoonde resultaten, zal een groot beroep worden gedaan op persoonskenmerken als

  • diplomatie,
  • politiek inzicht,
  • aanstekelijk enthousiasme,
  • en vooral doorzettingsvermogen.

U zult nieuwe structuur moeten aanbrengen. Maar altijd: zorgvuldig manoeuvreren, op ieder gebied en op ieder niveau.

Mensenmens, met een scherp oog voor politieke verhoudingen en de concurrentie, die op een agressieve wijze steeds meer marktaandeel voor zich opeist.

Verder bent u sterk, om niet te zeggen “onverslaanbaar” in de communicatie en standvastig qua ideeën. U beweegt zich gemakkelijk in zowel presidentiële als Koninklijke kring. Onnodig om te vermelden dat u in deze bijzondere internationale setting uw talen spreekt.

BIJZONDERHEDEN EN REAGEREN: Meer informatie vindt u op de site van onze opdrachtgever: www.vaticanstate.va. U treft daar ook een zogenaamde ‘webcam’ aan.

Indien u vanuit de schoorsteen van het hoofdkantoor van de opdrachtgever witte rook ziet verschijnen, is het niet meer zinvol om te solliciteren. Totdat wij met z’n allen Habemus Papam! roepen, liggen hier evenwel ongekende mogelijkheden voor de juiste kandidaat. Dat geldt ook voor de beloning, die volledig in overeenstemming is met de zwaarte van deze werkelijk unieke opportunity.

Deze advertentie is ook gepubliceerd in de L’Osservatore Romano. In alle gevallen kunt u onderstaand reageren met een gerichte, steekhoudende motivatie en een uitgebreide cv. Deze reacties zullen in principe dus openbaar zijn, omdat dat bijdraagt aan de gewenste weg van transparantie die men nu al is ingeslagen.

Mensen hebben behoefte aan leiding. Wereldwijd ligt hier uw kans, op basis van een eeuwenoud geloof en dito tradities.

Een reactie op “ACTUELE VACATURE: PAUS DIE KAN BINDEN EN BOEIEN

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.