HET GAAT ALLEMAAL GOEDKOMEN

Financiële markten sterk in mineur. Grootste verliezen sinds jaren. Miljarden die in enkele uren verdampen. Het kan verkeren.

Europa is het grootste zorgenkind van de wereld. Daarover zijn vriend en vijand het inmiddels wel eens. Het wil maar niet goedkomen. U hoeft niet zo ver te zoeken – of lang na te denken – om de oorzaken te kunnen achterhalen, hoor. Op deze site kunt u daarover al heel veel lezen. Gewoon het trefwoord “Europa” intikken, en u komt al een heel eind…

Maar waar hebben we het over? Het volk dat ons moet vertegenwoordigen, waarvoor ze nota bene zijn gekozen volgens oud-Europees, democratisch model, is incompetent. De nieuwe Europese commissie is kortgeleden op een vreselijke manier in elkaar gemarchandeerd. Dondert niet of je ergens verstand van hebt, of niet. Trackrecord is irrelevant. Politiek is synoniem met vriendjespolitiek. Het is niet anders, en het scheelt maar negen letters.

Ik wilde er eigenlijk niet meer over schrijven. Het wordt vervelend. We weten allemaal al lang hoe of het werkt, en hoe niet. Wat dat betreft ben ik bijna iedere keer weer een beetje gerustgesteld de dag na verkiezingen, Europees, nationaal, provinciaal en locaal. Het electoraat is allesbehalve gek. En ook alle stemmen die niet worden uitgebracht, vertellen hun eigen verhaal.

De Nederlandse Kamervoorzitter, Anouchka van Miltenburg, onderstreepte deze week weer eens “haarfijn” het gebrek aan kwaliteit, niveau, empathie, sociale intelligentie en – in zijn algemeenheid – het ontbreken van ieder gevoel voor ‘common sense’ bij het volksvertegenwoordigende volk. Die lieverd wist niet wat ICT betekent. Ze moest het even opzoeken, bekende ze. Als dat nou nog een knipoog was naar de macht van Google en de impact van de informatie- en communicatietechnologie, dan was ik een keer positief verrast geweest. IJdele hoop. Deze Anoes wist het écht niet. Ik heb zelf ook even gegoogeld. Op Anouchka van Miltenburg. Wikipedia blijkt dan altijd een betrouwbare bron.

Over het belang van haar functie, bijvoorbeeld: “Naast de plichten en taken van een gewoon Kamerlid, heeft de voorzitter van de Tweede Kamer een divers takenpakket. Net als alle andere leden van de Tweede Kamer neemt ook de voorzitter deel in de stemmingen van de Kamer. Naast het leiden van de vergaderingen vertegenwoordigt de voorzitter ook de Tweede Kamer als geheel, bijvoorbeeld bij ceremonies en bij bezoek van buitenlandse staatshoofden. Als voorzitter van het Presidium speelt de voorzitter van de Tweede Kamer ook een rol bij het vaststellen van de begroting van de Tweede Kamer, het vaststellen van de agenda van de Kamer en de benoeming van het personeel van de Tweede Kamer”.

Geen klein bier.

En over haar carrière: “Van Miltenburg is sinds 1997 lid van de VVD. Van maart 2002 tot januari 2003 was zij gemeenteraadslid in Zaltbommel. Sinds 30 januari 2003 is zij lid van de Tweede Kamer. In 2003 was zij een van de leden van de Tijdelijke commissie onderzoek zorguitgaven. In juni 2009 volgde zij Hans van Baalen op als voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Defensie. In die hoedanigheid leidde zij in oktober 2009 een delegatie van het Nederlandse parlement naar Afghanistan. Bij het aantreden van het Kabinet-Rutte I in 2010 koos de VVD-fractie haar tot vicevoorzitter, naast fractievoorzitter Stef Blok.

Als Kamervoorzitter wil ze het gebruik van elektronische stemkastjes invoeren en werken aan een papierloos parlement. Tevens wil ze stimuleren dat Kamerleden tablet-pc’s gaan gebruiken.”

En die heeft dus geen flauw benul van ICT, zegt ze zelf.

 

De tablet van Anoes
We maken grote stappen in ‘de politiek’.

 

“Van Miltenburg kreeg meerdere malen in uitingen van Kamerleden kritiek op haar functioneren. Op 25 april 2013 gebeurde dat voor het eerst in een plenaire zitting, toen CDA-leider Buma haar verweet “erg sterk sturend in een bepaalde richting” op te treden omdat zij een spoeddebat met staatssecretaris Frans Weekers, partijgenoot van haar, zou hebben willen voorkomen. Later schaarde CU-Kamerlid Voordewind, collega van Van Miltenburg in het Presidium van de Tweede Kamer, zich achter die kritiek. De Volkskrant schreef op 14 december 2013 dat acht fractievoorzitters uit de Tweede Kamer anoniem gezegd zouden hebben dat Van Miltenburg een ‘totaal ongeschikte’ voorzitter is.”

Tot zover Wikipedia.

Het gaat er niet alleen om dat zo’n type überhaupt in zo’n positie terecht kan komen, maar ook nog met Bison Kit aan het spreekwoordelijke pluche van de macht zit vastgeplakt. Dus blijft ze ook nog zitten. Tot besluit weet de commissievoorzitter die dit allemaal moet onderzoeken, die gezellige dikzak van een Ton Elias, zelf(s) niet wat een IP-adres is. Al keuvelend is anno 2014 weer zo’n vier tot vijf miljard over de balk gegooid (we kijken niet op 100 miljoen meer of minder).

Voor iedereen een prettig weekeinde gewenst.

Maandag beginnen we weer aan een nieuwe werkweek, en wordt het allemaal beter. Dat is het goede nieuws.

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.