GRIEPREMMER NODIG? KIJK NAAR AD VISSER!

Al langer dan een week loop ik rond met hoestbuien. Dat is altijd nog minder erg dan huilbuien, ik weet het, maar toch. Niet leuk. ’s Nachts leek het wel alsof ik mijn longen uit mijn borst moest hoesten. Niet normaal. Tel er een lichte hoofdpijn bij op en nee, het leek wel of ik de griep had. Met de koorts viel het wel mee, dus de dagelijkse arbeid heeft er niet of nauwelijks onder geleden. Met slechts een enkele kandidaat over de vloer, was dat ook nog wel verantwoord. Want Milia had natuurlijk al even lang – minus een dag – vergelijkbare klachten.

Die werden in ieder geval bij mij zo erg, dat ik gisterenmiddag maar even de huisarts wilde bellen. Met het weekeinde voor de deur. Nachtenlang alleen maar hoesten wordt toch een probleem. Ik kom gelukkig zelden bij de huisarts, en hij ook niet bij mij (…). Eens in de vijf, tien jaar? Maar nu had ik hem even nodig. Telefoonnummer snel online opgezocht. Dat leerde me twee dingen. Allereerst zijn nummer, en de openingstijden van de praktijk. Tot 17.00 uur. Ook op vrijdag. Het was gelukkig nog voor vieren, dus dat viel al niet tegen. Maar ik kwam en passant ook terecht op een interessante beoordelingssite: Zorgkaart Nederland, een initiatief van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie. Wat ik daar las, over “mijn” huisarts, beviel me allerminst. Maar het klopte verrassend goed met mijn eigen spaarzame ervaringen.

Goed. Snel even bellen, want het was inmiddels alweer kwart over vier. Ik kreeg een elektronische dokter aan de lijn, die mij gedecideerd uitlegde dat als ik mij niet in een levensbedreigende situatie bevond, maandag de eerste zou kunnen zijn. En hij hing op. Longen uit je lijf hoesten? Tja, hoe levensbedreigend is dat. Een spoedgeval? Het is al dagen en vooral nachten aan de gang. Dus dat weekeinde zou er dan ook nog wel bij kunnen. En ik wil niet zeuren. Genoeg paracetamol in huis.

Ik moest wel even terugdenken aan die patiëntenbeoordelingen, en kreeg een verse bevestiging.

’s Avonds viel ik bij het zappen in “Pauw”. Eerst Bram Moszkowicz en daarna Ad Visser. Ik schuif Bram even door, want met name bij het zien van Ad Visser heb ik zo verschrikkelijk hard moeten lachen, dat ik me werkelijk vast moest houden aan de leuningen van mijn fauteuil om niet onderuit te gaan. De slappe lach was er niets bij. Niks hoesten. Het was keihard proesten geworden, gieren van de lach. Wát een ontspanning, Ad Visser in zijn schapenvel. En met dat gezicht. Die bril. Zo’n kapsel. Minutenlang niets meer gehoord en ook niet meer zo veel gezien van het lachen.

En het was nog niet alles. Want daarvoor had ik ook al volop genoten van Bram Moszkowicz. Een prachtige, nieuwe episode uit de al langer lopende serie “How low can you go?”. Eerst moet je worden geholpen met 15 ruggen van Goor, en dat boek Maffiamaat is natuurlijk, indien dan niet helemaal, toch in ieder geval voor een groot gedeelte geschreven door zijn maat Leon de Winter. Ik heb Leon betrekkelijk hoog zitten, ondanks alles, maar dat geldt niet voor Bram. Die overweegt trouwens in wat inkomsten te gaan voorzien via een eigen kledinglijn, zo vertelde hij aan tafel. De man moet tenslotte wat. Dat zal dan wel zoiets als one size fits all zijn: een maffiamaatje.

Kostelijk vermaak, al met al. Vannacht super geslapen, en sinds Ad niet meer gehoest. Echt waar. Wonderen bestaan. Maar goed dat de huisarts te snel naar huis was gegaan, en niet voor een fatsoenlijke back-up had gezorgd. Want humor geneest veel beter dan pillen.

Kijk, lach en luister hier nog een keer naar de uitzending.

Bram Moskowicz
By Bram Moszkowicz

 

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.