BOKKENSPRONGEN

Nu had ik nog zo beloofd om dezer dagen een mooi overzichtje met vuurpijlen en ander geknetter te laten zien en horen: het jaarlijkse WordPress-overzicht van deze blog. Maar navraag leert, dat WordPress daar afgelopen jaar mee is gestopt. Wereldwijd. Misschien volgend jaar weer, zeggen ze daar.

Teleurstellend.

Maar uiteraard heb ik inzage in mijn eigen site-statistieken, en dus heb ik zelf maar even een overzichtje samengesteld. Speciaal voor u: trouwe volgers, nieuwsgierige lezers, heimelijke bezoekers en mensen die even, al dan niet “snel” iets willen nakijken. Welnu, u verkeerde in 2016 in een gezelschap van 4.472 anderen. Allemaal unieke mensen die iets willen weten van No Nonsense Consultancy, No Nonsense Mediation of Ton Westphal.

Met elkaar heeft u niet minder dan 10.692 berichten gelezen. Op nnc.nl heeft dat geleid tot 597 bezoekers aan de pagina Vacatures. Johan Cruijff zou daarover hebben gezegd: “Da’s logisch…”. De uitgelichte vacature PRAGMATICUS BINNEN MARCOM heeft daarbij opvallend gescoord: 253 views.

Op tonwestphal.nl valt het op dat in de loop der jaren déze blog voortdurende aandacht blijft trekken:

CO ADRIAANSE: VOER VOOR PSYCHOLOGEN.

Geplaatst in oktober 2011, maar kennelijk nog steeds actueel. Afgelopen jaar toch weer 64 keer echt gelezen. Nou moet ik zeggen dat ik eigenlijk alleen nog maar naar Studio Voetbal wil kijken en luisteren als Co tot de gasten behoort, want ik waardeer zijn visie zeer. Ik vind hem dus helemaal niet gek, of raar. Maar hij heeft in zijn carrière zeker wel meerdere bokkensprongen gemaakt. Trouwens, wie heeft niet zijn of haar specifieke eigenaardigheden, zijn of haar geheimen?

Nog even naar die Adriaanse-blog, die overigens overall samen met HET GELIJK VAN DE ZESTIGER EN DE DERTIGER tot de best gelezen blogs behoort (dat gaat opgeteld richting 1.000, zo heb ik net nog even becijferd). Daar staan een aantal behartigenswaardige zaken in, die ik zomaar zou kunnen verplaatsen naar mijn wensen voor een beter 2017:

  • Focus beter,

  • wees altijd jezelf,

  • laat je door niemand gek maken,

  • kijk tegen niemand op en

  • voel je (dus) vooral ook nooit ‘minderwaardig’.

Maar kijk primair ook nooit op iemand neer (Louis van Gaal) en voel je dus ook nimmer superieur. Van die hoogte kun je heel hard vallen. Laat belangrijke carrière- en dus levensbeslissingen niet in de eerste plaats afhangen van emoties.

Samenvattend: de vacatures van No Nonsense Consultancy worden gewoon goed gelezen. Altijd.

Wat angstaanjagend slecht of helemaal niet (meer) wordt gelezen, zijn oudere berichten over bijvoorbeeld ontslag, mediation, psychologisch onderzoek, arbeidsrecht… Dat past natuurlijk wel in de tijd. Het moet allemaal snel, van de ene hype naar de andere, nieuw en actueel zijn. Oftewel, ook in ons interessegebied kunnen we weinig anders meer dan rennen en vliegen. Van hot naar her. Pak die aanslag in de eerste nacht van het nieuwe jaar in Istanboel. Iedereen schrijft hetzelfde, “breaking news”, en kennelijk wordt het ook nog gelezen door iedereen. Maar morgen is er ergens wel weer een nieuwe aanslag, of volgende maand… Dat weet je als je eens terugkijkt, terugleest en terugdenkt. Nee, niet op Facebook, dommie.

Ik wens u voor het nieuwe jaar veel meer variatie en diepgang toe. Niet alles wat eerder is opgeschreven, is “ongeldig” geworden, of niet meer interessant, ouderwets, achterhaald of grote onzin. Integendeel. Leer van de geschiedenis.

Maar ik schrijf het op tegen beter weten in. Zoals Herman van Veen ooit al dichtte: “Een andere keer misschien”.

 

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.