DE HEILIGE MAAGD

Het zal me benieuwen of Donald Trump komende vrijdag zijn eigen inauguratie nog gaat meemaken. Trump wordt inmiddels door werkelijk alles en iedereen zo vreselijk verguisd, dat hij geen mens meer is. Gewoon vlees en bloed, dat is niet meer besteed aan de 45ste gekozen President van de Verenigde Staten. Ik vind datgene wat rond zijn persoon vandaag de dag wordt bericht, echt veel schokkender dan alles wat hij wel of niet heeft gedaan tot nu toe. Ik bedoel alle meningen en meninkjes, alle columns, alle krantenverslagen, alle nieuwsitems rond Trump op televisie en radio… Die zijn vervuilender, giftiger, ranziger, kwetsender en gevaarlijker dan Trump zelf. Veel meer zelfs. Daarbij vergeleken is Donald Trump de heilige maagd.

Het is inmiddels een goede daad om Trump te vermoorden. Halleluja. Wie kan de moordenaar nog euvel duiden? Een eigen standbeeld zal per direct worden opgericht, want zo denkt zo’n idioot. Die zal er zelf niets van begrijpen als hij/zij, maar het zal eventueel wel een hij zijn, wordt opgepakt. Hoezo, ik heb het kwaad een halt toegeroepen? De gevaarlijkste man ter wereld, by far. Wie kan mij dat verwijten? Zo beschouwd heeft hij het gelijk meer aan zijn zijde dan al die zogenaamde links/liberale en progressieve geesten die 24/7 bezig zijn met de demonisering van Trump. Zum kotzen.

Vladimir Poetin zou Trump aan een lijntje hebben. Nu vindt er een interessante persoonsverwisseling plaats, want ik weet zeker dat alles waar men bij Trump zo bang voor is, al jarenlang dagelijkse praktijk is bij Poetin. En ik denk juist dat Poetin in Team Trump een gekwalificeerde opponent krijgt. Eindelijk eens een paar mensen die wat durven te zeggen, die durven op te treden, die weten hoe het werkt. Ja, ik ben het met Trump eens als hij vaststelt dat het juist een voordeel is dat hij – en met hem natuurlijk de beoogd minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson – Poetin kent. Ondertussen is deze échte crimineel, Vladimir Poetin, meer salonfähig dan de leider van de vrije wereld. In de meeste letterlijke betekenis: het moet niet gekker worden.

Oh ja, Poetin zou er ook verantwoordelijk voor zijn dat Trump is gekozen, en dat straks Marine Le Pen (op z’n minst) hoge ogen gaat gooien in Frankrijk. Gek genoeg worden de innige vriendschapsbanden van onze eigen Geert Wilders met het Kremlin nu wat ondergesneeuwd, maar dat zal in de aanloop naar 15 maart wel gaan veranderen. Op zeker.

Jawel, we hebben de gemeenschappelijke vijand duidelijk in beeld: het rechts populisme, zwaar gesponsord door het failliete Rusland. Dat is natuurlijk wel een makkelijke. Misschien zelfs ook wel geruststellend. Het is niet ons volk, ons land, onze samenleving, maar Poetin. Ai, ik moet die wensdenkers en dagdromers ernstig teleurstellen. Het zijn gewoon de burgers die hun stem uitbrengen, en die hebben in de States overduidelijk gekozen voor Trump. Ook zwarte mensen, ook latino’s. Dat heet democratie, en daar ben je het als liberaal en als progressief en als links dus niet mee eens. Bah, dan kunnen die domme mensen op iemand stemmen die wij helemaal niet aardig vinden? Welkom in de nieuwe wereld.

Barack Obama was mijn kandidaat. Acht jaar geleden. Inmiddels is Amerika verdeelder dan ooit, wordt Obamacare door vriend en vijand verguisd, lijkt de kloof tussen arm en rijk onoverbrugbaar, vinden er dwars door alle staten van de Verenigde Staten aanslagen op scholen, uitgaansgelegenheden en politie plaats en heeft Poetin (het échte kwaad, weet u nog wel?) het op het wereldtoneel voor het zeggen. Híj trekt aan alle touwtjes, en doet wat hij wil. Letterlijk en figuurlijk. Dat merken we, en dat zullen we nog veel meer, en dichterbij ook gáán merken. Houd u maar vast.

Nee, ik ben blij dat Poetin nu eindelijk een counterpart heeft. Het zou zijn eerste grote misrekening zijn als hij denkt dat hij de VS in zijn zak heeft. Maar daar is Poetin veel te slim voor. Die is zich vooral aan het verwonderen wat hij allemaal al bereikt heeft met zijn acties, en wat hij dus nog kán bewerkstelligen. Stap voor stap. Pas dat vind ik eng. Dat is Trump niet te verwijten, noch Le Pen of Wilders. Dat zit bij de publieke omroep, en bij kranten als NRC, de Volkskrant en Trouw.

En voor komende vrijdag en daarna is mijn insteek: laat het maar zien, Team Trump. Bij mij begint hij op 0.

Fear
De Heilige Maagd, Trump , Poetin of links/liberaal? Heeft de elite een gezicht? Wie of wat is nou het meest enge?

 

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.