EEN IJSKONIJN DAT ZICH PROFILEERT

Nu heb ik toch een politicus ontdekt die niet liegt. Stef Blok. Dat vind ik het goede nieuws van deze week; een blog waard, zal ik maar zeggen. En dat zo vlak voor het weekeinde. Stef Blog.

Alle gekheid op een stokje, wat is het toch heerlijk verfrissend als er eens iemand opstaat die er maatschappelijk en politiek toe doet, en die volstrekt politiek incorrect bepaalde zaken benoemt. We weten immers toch allemaal al wel dat de multiculturele samenleving is mislukt. Niets nieuws, maar we gaan dat soort vaststellingen, inclusief oorzaak en gevolg, maar al te snel uit de weg. Het is taboe geworden. We moeten helpen, vooral ‘begeleiden’, altijd maar begeleiden, en begrip en respect en mededogen en nabuurschap demonstreren. Met als het even kan natuurlijk een zak geld erbij.

Ik ben niet de enige die dat inmiddels wel gehad heeft. Want laat die zak geld gerust achterwege, dat is niet eerlijk, en de meeste witte Nederlanders hoeven ook vooral niet ‘begeleid’ te worden, die doppen hun eigen boontjes, maar al die andere begrippen willen ze wel een keer terugzien van de andere kant. Een beetje respect voor hún manier van leven. Begrip voor het feit dat witte mensen hun tuintjes en anders wel hun balkonnetjes en portieken willen bijhouden, hun auto’s netjes parkeren en zich in principe ook aan de andere verkeersregels houden. Witte homofiele Nederlanders, daar zijn er massa’s van, willen ook gewoon hun ding doen. Bijvoorbeeld hand in hand over straat, of gezellig op een terrasje samen wat drinken. Zonder te worden bespuugd of in elkaar te worden geslagen. En als dat restaurant toevallig een Joodse eigenaar heeft, dan gooi je daar de ruiten niet in. En je beklad de gevels niet, en je gaat ook niet zitten schijten in het park. Begrijpt u wel? Hoezo, begrip en respect en mededogen en nabuurschap…

Hollanders zijn lomp en bot, dus hufters – zo is internationaal algemeen aanvaard, vertelde mij laatst een historicus – , maar aan de andere kant kunnen ze zeker ook behoorlijk burgerlijk zijn. In principe houden ze zich aan de openbare regels, is er sociale controle en willen ze de lijn volgen. Dat verwachten ze ook van hun buurman. Maar als die nog die steeds meer Noord-Afrikaans dan Europees is, dan blijven er werelden, groter dan de Middellandse Zee, te overbruggen. Dan kunnen we factchecken wat we willen, maar daar heeft Blok gewoon een punt.

Trouwens, zet een zwarte man naast een witte man, zie je dan geen verschil? Dat mag je ook met vrouwen doen, nog meer evident. Het is toch de wereld op zijn kop, om dat gedwongen en opgelegd allemaal maar gelijk te schakelen? Ik vind dát juist van weinig respect getuigen. Er zijn verschillen, en als je dat niet als goed of fout, beter of slechter bestempelt, dan is er niets vervelends aan de hand. De sport geeft prachtige voorbeelden, ook hier. Er zijn Olympische disciplines waar zwarten altijd de medailles pakken. Een enkele uitzondering zal best de regel bevestigen: factchecken maar! Omgekeerd zijn er ook typisch witte sporten, altijd met witte winnaars. Dat is cultureel bepaald en afkomst telt (dus) ook mee. Vorming en aanleg. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Maar ben je dan een racist? Hou toch een keer op daarmee. Blok is in die zin lekker bezig, het werd tijd.

Natuurlijk vallen 3.176.256 instellingen, stichtingen, voorzitters, onderzoekers, politici, columnisten en woordvoerders over zo’n man heen. Dat moet hij hebben geweten. Een ijskonijn dat zich profileert. Hij zal er goede redenen voor hebben, premier worden van Nederland misschien wel. Dat aantal van 3.176.256 hoeft u niet te factchecken hoor, het zal vast en zeker veel te veel zijn (alhoewel?). Maar u begrijpt mijn punt.

Zoiets zal Blok ook hebben bedoeld, toen hij het had over Oost-Europa, of Suriname. Oost-Europa, waar de mensen pas sinds enkele jaren hun land weer terug hebben. Ze willen niet delen, ze willen niet integreren. Ze willen vooral Hongaars, Pools, Tsjechisch of Lets zijn. Ongetwijfeld woont er ergens in Boedapest een Marokkaans gezin dat het prima doet. En in Warschau heeft zich een vluchteling uit Sierra Leone gevestigd, die in de buurt op handen wordt gedragen. Maar de bevolking van deze landen zien echt heel veel liever geen vreemdelingen komen, anders dan witte of Aziatische toeristen. Hun regeringsleiders die daar voor staan, worden met ruime meerderheid gekozen en herkozen. Dat heeft te maken met identiteit en het heet democratie, en het wordt pas echt eng als we dat allemaal maar laten ondersneeuwen door politieke correctheid. De Grote Grijze Gelijkschakeling. Dan durf je niet meer, dan mag je niet meer. En sommige mensen willen dan zelfs niet meer. Stef Blok geeft hen een stem. Dat is waardevol, ook voor de brede politiek.

Als je dit rijtje mensen als identiek en dus volledig hetzelfde beschouwt, dan klopt er iets niet met je waarnemingsvermogen. Daar begint het al mee.

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.