ALS TECHNOCRATEN HET OVERNEMEN

Volgens de jongste informatie van SWOV, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, zijn er in 2018 niet minder dan 678 doden gevallen in het Nederlandse verkeer. Dat zijn er 65 meer dan in 2017, dus een toename van meer dan 10%. Zo is de dalende trend in het aantal verkeersdoden tot stilstand gekomen, aldus SWOV. Die club gaat nog even verder met het aantal ernstig ernstig verkeersgewonden. Dat is in 2018 toegenomen tot 21.700, circa 1.000 meer dan in 2017.

Vooral dodelijke slachtoffers onder de fietsers, scootmobielrijders, 80-plussers, en op 30km/uur-wegen vertonen de afgelopen tien jaar een ongunstige ontwikkeling en verdienen daarom extra aandacht. SWOV concludeert (dus) opnieuw dat het niet goed gaat met de verkeersveiligheid in Nederland.

Premier Rutte heeft de baas van SWOV opgenomen in het Nationaal Beveiligingsteam Optreden Moet (het zogenaamde NBOM). Alle adviezen zijn 1-op-1 overgenomen, omdat de gezondheid van het Nederlandse volk altijd op nummer 1 moet staan. Dat betekent het volgende, en wel met onmiddellijke ingang:

 • het is verboden om je per fiets te vervoeren, ongeacht je leeftijd;
 • scootmobielrijders moeten bij hun gemeente hun scootmobiel inleveren, en krijgen daarvoor vijf (5) werkdagen de tijd. Ze dienen zich te houden aan de openingsuren van de lokale autoriteiten, en kunnen ter plekke een verzoek indienen om met gemeentevervoer naar huis teruggebracht te worden;
 • 80-plussers mogen zich niet meer vertonen op de openbare weg, omdat het risico op aanrijding en andere ongelukken voor hen sowieso te groot is. Zij kunnen zich, voor zover ze nu nog zelfstandig wonen, op kosten van de staat aanmelden voor een cursus ‘veilig internetgebruik’, zodat zij hun boodschappen en eventuele overige benodigdheden online kunnen bestellen. Ook wordt voorzien in een gemeentecomputer, indien die niet in het huishouden beschikbaar is. De bejaardenopvang zal voor deze kwetsbare groep worden opgeschaald;
 • alle 30km/uur-wegen in Nederland zullen vanaf morgen tot nader order worden afgesloten. De overheid heeft hier voorzien in een tijdspad van zes (6) weken;
 • iedereen wordt verzocht om de app te gebruiken, die registreert waar men zich bevindt zodat toezicht is gewaarborgd. Er komt een extra functionaliteit die kan bijhouden op welke manier je je vervoert. Deze staat altijd aan. Er wordt nagedacht over een voor de hand liggende koppeling met de OV-app, zodat de bevolking niet te veel apps hoeft te downloaden en gebruiksgemak en efficiëntie worden verbeterd.

HIV EN AIDS

De experts van Volksgezondheid en Zorg, nauw gelieerd aan het inmiddels welbekende RIVM dat boven iedere twijfel is verheven, hebben berekend dat in het jaar 2016 141 mensen zijn gestorven aan hiv of aids. Dat is kennelijk de jongste informatie. Verwacht wordt, maar dat is een eigen aanname, dat deze cijfers a) veel hoger zullen zijn omdat mensen zich niet allemaal melden en b) anno 2019 verder zijn opgelopen vanwege de sterk toegenomen verplaatsingen van mensen wereldwijd. Daarom is de baas van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) door de regering eveneens opgenomen in het NBOM.

Zo krijgen we breed inzicht in ongemak, gebrek aan hygiëne, moraliteit en voorzorgsmaatregelen tijdens seks.

 • Jaarlijks vinden zo’n 173.000 soa-consulten bij de huisarts plaats (2010) en 113.000 soa-consulten op soa-centra (2011).
 • Chlamydia telt een aantal diagnoses per jaar van 60.000.
 • Genitale wratten: 40.000.
 • Genitale Herpes: 25.000.
 • Gonorroe: 18.000.
 • Tot besluit zijn aandoeningen als Hepatitis B en Syfilis verantwoordelijk voor enkele duizenden besmettingen.

Ook voor deze cijfers geldt dat de huidige stand van zaken alleen maar als ernstiger mag worden opgevat, en een onevenredig groot beroep doet op de beschikbare zorg. Onder meer huisartsen dienen in deze tijd meer tijd te kunnen besteden aan registratie en bestrijding van COVID-19.

Daarom is besloten om seks met onmiddellijke ingang te verbieden; wie dan ook, waar dan ook en hoe dan ook. Gezien de honderdduizenden bacteriële infecties die de samenleving belasten en mensen niet te vergeten ook kwetsbaarder maakt voor corona, wordt binnen een (1) maand een ‘sekspolitie’ gevormd. Deze nieuwe institutie kan aansluitend, en afhankelijk van de waarnemingen, maandelijks worden opgeschaald. Ferdinand Grapperhaus is als minister van Justitie en Veiligheid verantwoordelijk voor een spoedwet, die nog komende maand door het parlement zal worden geloodst.

Een uitzondering wordt gemaakt voor seksuele omgang tussen vaste partners, 1 op 1, die daarbij wel moeten kunnen aantonen dat zij elkaar langer dan zestien (16) maanden duurzaam kennen. Die verklaring moet via een notaris inzichtelijk worden gemaakt voor de landelijke autoriteiten, waar het NBOM directe toegang toe heeft om beleid te kunnen op- of afschalen.

TESTEN, TESTEN, TESTEN

Daarnaast dient iedere Nederlandse ingezetene vanaf acht (8) jaar oud, zich beschikbaar te houden voor een test, omdat meten ook weten is. Een bestelling van 20 miljoen testen (buisjes met een pipet, twee naalden en een ‘verklikker’-vloeistof) is inmiddels ondergebracht bij een leverancier in China. Specialisten van het NHG werken nauw samen met IT-deskundigen om snel ook hiervoor een app te ontwikkelen. Gedacht wordt aan inzet van high-end audio- en videofunctionaliteit om overtredingen, in combinatie met geolocatie, snel en efficiënt te kunnen opsporen. Het gaat om de volksgezondheid, dus Safety First!

Daarom zullen de komende dagen en weken ook andere specialisten worden uitgenodigd voor een hoorzitting bij het NBOM in Den Haag. De regering denkt dan bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend aan luchtverkeersleiders (gemiddeld vielen de afgelopen tien jaar 484 dodelijke slachtoffers in de civiele luchtvaart) en sportbestuurders (in totaal zijn in 2017 41 dodelijke sportongevallen in Nederland geregistreerd. Daaronder opvallend veel zwemmers: 21. Dat is een toename met 17 in een jaar! Daarnaast overleden er veel wielrenners in 2017: 12. Dat is een toename met 7, ook in een jaar. De andere dodelijke slachtoffers vielen tijdens motorsport, kanoën, hardlopen, skeeleren, obstacle run en zeilen.)

De regering heeft al aangekondigd dat deze toenemende aantallen niet acceptabel zijn, omdat behalve de dodelijke afloop daarachter en daaronder ook veel ander (blessure-)leed schuilgaat.

Meten is weten. We hebben en halen daarbij de beste specialisten in huis.

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.