ARM, ARM JOBJE

Zojuist terug van een plezierig relatiebezoek. Open, vertrouwelijk, gezellig en nuttig. Het kan echt allemaal samen gaan. Onderweg naar mijn eigen huis, annex kantoor, de autoradio aan. Tegenwoordig is dat steeds vaker BNR Nieuwsradio. Fatsoenlijk journaille, letterlijk en figuurlijk met verstand van zaken. Geen geschreeuw en daarom veel wol. Leuke columnisten. Belangwekkende onderwerpen. Daar kunnen we allemaal wat van leren. “Money makes the World go round.” Niet voor niets al jaren een musicalhit. En er zit nog een verhaal achter ook. (Hier verkrijgbaar op CD en DVD.) Oftewel: het kunnen onderscheiden van hoofd- en bijzaken.

Job Cohen zou ook eens wat vaker op dat radiostation moeten afstemmen. Of een keertje het Financieele Dagblad lezen, kan ook geen kwaad. Nu was hij zelf te gast bij BNR en wat ik hem vanmiddag heb horen vertellen… Werkelijk, om met droge ogen te gaan staan verkondigen dat je werk moet creëren… Meer banen bij de PvdA! Hoe komt die man erbij? Verkiezingstijd zeker. Maar zelfs dan geeft het geen pas om baarlijke nonsens te gaan verkopen, zeker niet voor iemand als Cohen. Hij doet zichzelf op die manier zo vreselijk te kort. Hij was trouwens net terug van een mediatraining, want ik hoorde een heel andere tone of voice. Een gemaakte Cohen, inderdaad. Dan maar liever een authentieke Cohen; dat is geen stemmentrekker maar wel een betrouwbaar bestuurder. Wat een onherstelbare en dus levensgrote fout heeft Woutertje Bos destijds toch gemaakt, om Cohen als zijn opvolger naar voren te schuiven. Eén van zijn onvergeeflijke blunders.

Banen. Stel dat ze door diezelfde Cohen geschapen worden, zorgt hij er dan ook hoogstpersoonlijk voor dat die kunnen worden ingevuld? Ik bedoel dat de mensen er zijn? De man heeft werkelijk geen benul van de arbeidsmarkt. Ik verwijt hem dat als laatste. Wel vind ik het kwalijk en gevaarlijk, dat hij geacht wordt daarover zijn mening te geven. Te pas en te onpas. Met het laagste werkloosheidspercentage van de hele Eurozone binnen Nederland. Maar Cohen lijkt het allemaal niet te weten.

Jobje en Woutertje. De eerste naam wordt door mij met mededogen verkleind. Empathie en sympathie, voor iemand die een kabinetspositie verdient en in die rol meer dan uitstekend het immigratie- en uitzetbeleid zou kunnen uitvoeren en verdedigen. Onder regie van de liberalen. Cohen zal zich loyaal, plichtsgetrouw, betrokken en verantwoord opstellen. Maar laat hem vooral niks verkopen.

De tweede naam impliceert daarentegen minachting. Puur. Hoeveel mag iemand fout doen, keer op keer, financieel/economisch (dat zal mettertijd echt allemaal nog wel uitkristalliseren) en ook steeds maar weer naar mensen toe. Met zoveel gevolgen voor het hele land, en in dit geval dus voor die ene, arme man.

Je moet een rasbestuurder niet in een rol als topverkoper willen dwingen. Slecht van de selecteur (Woutertje) en slecht voor de kandidaat (Jobje).

 

Wat vind je eigenlijk zelf?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.